Kamerconcerten

Onze openingstijden vindt u in de agenda.

Onze facebook pagina: Galerie Hooghe Huys (ook als je geen lid bent van facebook)

Rene de Groot:

Bob Blankwaard:

Aly van der Wal:
Vanaf het moment dat ik in Noord-Groningen woon, ben ik geïnspireerd door het landschap hier. Het vlakke land met zijn wuivende korenvelden en weidsheid die strekt tot de horizon. Het wad met zijn verschillende structuren en grillige slenken blijven mij boeien. Het licht is een fenomeen op dit vlakke land. Ik kan er eindeloos doorheen slenteren. In een traag-gestaag proces, het tempo van het tij, gaat mijn werk van afbeelding naar verbeelding. De drukplaat als nieuw landschap, even veranderlijk onder invloed van het licht als het wad zelf.

Annemarie de Groot:
Annemarie de Groot studeerde in 1978 af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Enkele jaren later volgde ze de Oskar Kokoschka-acadmie in Salzburg. Sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de wereld van het circus, theater, opera en cabaret. We vinden deze thema’s regelmatig in haar werk terug. Ballerina’s, muzikanten, cabaretske figuren, dieren; ze zijn in een bonte kleurenpracht op haar doeken te zien, geschildert in een wervelende toets laag over laag. Tevens drukt ze de symbolen van het leven uit, ze worden op een subtiele manier weergegeven zoals de gevoelens in relaties die mensen met elkaar hebben en niet meteen zichtbaar zijn.

Maya Wildevuur:
Maya Wildevuur volgde haar opleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Ze woonde eerst enkele jaren in Enschede en werd in de jaren 1980-1985 vooral bekend om haar 'zijdecollages' die door Engelse landschappen waren geïnspireerd. Het werk van Maya Wildevuur kenmerkt zich door het gebruik van sterke contrasterende kleuraccenten, strakke maar soms grillige vormen én emotionaliteit. De laatste jaren werkt ze met verschillende stijlen en verschillende technieken. Maya Wildevuur schildert vooral bloemen, landschappen, en soms dieren, maar is ook bekend om haar karakteristieke portretten van bekendheden die een heel eigen stijl hebben. Ze kwam in 1984 in het noorden van het land. Sinds 1992 woont ze in de Ennemaborg in Midwolda, provincie Groningen.

Marian Gerrits:
Na in 2006 afgestudeerd te zijn aan “De Nieuwe Akademie” in Utrecht, heb ik in juni 2011 de opleiding aan de “Klassieke Academie” in Groningen afgerond. Tijdens mijn studie heb ik mij met uiteenlopende onderwerpen beziggehouden, maar mijn voorkeur is steeds uitgegaan naar het tekenen en schilderen van mensen. Het zijn altijd onbekende mensen: mensen die ik toevallig tegenkom, b.v. tijdens een vakantie. Waar ik soms even mee praat en waar ik vlugge schetsen en foto’s van maak, die ik, thuisgekomen, uitwerk. Tijdens mijn werk komen er vragen bij mij op: Hoe gaat het met deze mensen, hoe hebben ze de winter doorgebracht, leven ze nog… Het zijn emoties als onzekerheid, berusting, trots, die ik probeer vast te leggen, soms in olieverf op linnen, soms met houtskool op linnen. Emoties die niet alleen af te lezen zijn in die karakteristieke koppen, maar ook in de handen, die af en toe zelfs nog meer “verraden”.

Geertje Biessen:
Geboren in 1956 te Heerlen heeft in Maastricht en Groningen de opleiding Conservatorium, schoolmuziek gevolgd en voltooid. Naast haar muzikale grondslag zochten haar creativiteit en expressie hun weg in tekenen, schilderen en textiele werkvormen. Naast haar werk als docent Beeldende Vorming en Onderzoeken & Ontwerpen, wijdt zij zich volledig aan het schilderen en het lesgeven in eigen atelier. Haar voorkeur gaat uit naar acryl op doek. Haar moederschap heeft haar doen beseffen hoe kwetsbaar de mens in elke fase van zijn leven is. Deze kwetsbaarheid, vaak angstvallig verborgen, raakt en ontroert haar en staat centraal in haar werk.

Annet Bakker:
"Het werk van Annet Bakker ( Rietveld akademie Amsterdam) toont een grote vitatileit. Spontaan, snel opgezette kwaststreken, het gebruik van onverdunde pasteuze verf, maar nooit doorgepoetst. Het beeld blijft altijd fris. Haar stijl is helder, duidelijk en onmiskenbaar.”

Anton Heijboer:
Heyboer werd geboren te Sabang, op het Indonesische eiland Pulau Weh (ten noorden van Sumatra), als zoon van een werktuigbouwkundig ingenieur. Vijf maanden later verhuisde het gezin naar Haarlem; in 1925 naar Delft; in 1929 naar Voorburg; en van 1933 tot 1938 woonde het gezin op Curaçao. Daarna volgde nog een verblijf in New York. Heyboer werd opgeleid tot werktuigbouwkundige. Nog vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog keerde het gezin terug naar Haarlem. In 1943 werd Heyboer door de Duitsers opgepakt in het kader van de Arbeitseinsatz, en overgebracht naar een Durchgangslager voor buitenlandse dwangarbeiders te Prenzlauer Berg (Berlijn). Zeven maanden later keerde hij doodziek terug in Haarlem. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde hij zich te Borger. Na een verblijf van een paar maanden in Zuid-Frankrijk werd hij in 1951 enige tijd opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis Santpoort te Bloemendaal. In 1961 vestigde hij zich in een boerderij in Den Ilp. Hij leefde daar samen met drie vrouwen en later met vijf. Heyboer tekende, schilderde en etste. Zijn vrouwen zorgden voor de verkoop. Op 10 april 2002 werd Heyboer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Heyboer overleed in zijn slaap op 81-jarige leeftijd op 9 april 2005 in zijn boerderij te Den Ilp in zijn en werd enkele dagen later begraven te Purmerland.

Eddie van Marum:
Eddie van Marum is al sinds zijn kinderjaren een natuurliefhebber. Hij is opgegroeid in Winsum en heeft na zijn schooltijd als muskusrattenbestrijder en als weidevogelcoördinator voor de Vereniging voor Duurzame Landbouw Stad en Ommeland gewerkt. Tijdens het geven van lezingen maakt hij graag gebruik van zijn eigen foto’s en dit is de eerste keer dat hij een selectie van zijn werk exposeert. Met zijn foto’s van weidevogels en de zoogdieren die te zien zijn in het boerenland in de omgeving van Winsum en omstreken laat hij u zien dat er buiten de bekende natuurgebieden ook heel veel te zien is in het agrarisch landschap.

Herman Brood:
Hermanus (Herman) Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat de amfetamine aan werking begon te verliezen, hij klassieke ontwenningsverschijnselen als incontinentie, epilepsie en delirium tremens vertoonde en de alcohol zijn tol begon te eisen, sprong Brood de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.

Arseniy Pantchenko:
Arseniy Pantchenko geboren te Moskou, Rusland. Volgde zijn opleiding aan de Academie Minerva (2000-2002), gevolgd door de studie Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen (2003-2005) en de Klassieke Academie te Groningen (2006-2011). Het werk van Arseniy Pantchenko kenmerkt zich door zeer eigen kleurgebruik, donker doch kleurrijk. Het werk heeft veelal iets unheimisch waarbij compositie en kleur een belangrijke rol spelen. Het materiaal dat Arseniy Pantchenko hanteert is oliepastel op papier.

Margriet Weis:
Magriet studeerde in 2003 af aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar in de disciplines tekenen, schilderen en grafiek. De natuur is voor haar een belangrijke inspiratiebron. Met oog voor detail en gevoel voor stoffelijkheid, geeft zij haar subjectieve beleving van verschillende onderwerpen uit de natuur weer in geabstraheerde stillevens en poëtische composities. De directe waarneming is altijd het uitgangspunt, maar een zuivere weergave hiervan is nooit het doel. Behalve de natuur speelt licht een belangrijke rol in haar werk. Dit komt soms tot uitdrukking in haar kleurenpalet, maar krijgt ook vorm in werken waarin de tegenpool van licht, de schaduw, wordt getoond.